De tijd dat blokken gelijk stond aan eenzame opsluiting is al lang voorbij. Steeds meer studenten kiezen er voor om samen te studeren en het studieleed te delen. Daarom lanceerde STAN het project STUDY360. Samen met vele locatiepartners stellen ze elke blokperiode verschillende fijne locaties open voor jou: stuk voor stuk markante plekken, sommige bovendien met een prachtig uitzicht over ’t Stad.

Ook CABIN is vanaf 29 mei tot en met 29 juni een STUDY360 locatie. Registreer je via de website om in CABIN te komen blokken.

De CABIN crew is er voor jou!

HIer moet tekst en foto nog aangepast worden

Welzijnsboxen

🎁 Surprise drop incoming! Wie heeft er geen zin in een suprise box vol snacks, self-care goodies en handige tools om de blok te overleven? 😌✨

Elke week droppen we enkele welzijnsboxen bij een STUDY360 locatie.

Finders keepers! Wie ‘m als eerste vindt, mag ‘m houden. Ready voor wat actie? 👀 Hou onze socials in de gaten voor hints.

Cards-of-kindness

Feeling low of kan je gewoon wat extra liefde gebruiken tijdens de blok? ✨

Onze CABIN crew deelt cards-of-kindness uit - kleine kaartjes met een lieve boodschap, compliment of reminder. Kortom: een miniboost voor je mentaal welzijn.

Op de achterkant? Een uitnodiging om het kaartje door te geven —Take it. Feel it. Pass it on. 💫 Spread the love, één kaartje tegelijk.

Picknick break

Doet je cursus al de macarena in je hoofd? Tijd voor een time-out.

Blokken is heavy - daarom trakteren wij je op een welverdiende pauze voor lijf én hoofd. Op twee groene locaties organiseren we een gezellige picknickbreak! Denk:

🍓 Gratis (en lekkere) snacks
🏸 Spelletjes, badminton of gewoon efkes zonnen
🧃 Goei babbels (niet alleen over de examens, promise)

‘t Is blok, dus wij regelen alles - jij hoeft alleen nog maar af te komen. Deal?

Walk & Talk

Need a break from the books? Sluit aan bij Walk & Talk!

Onze CABIN crew is on the move 🚶‍♀️We wandelen langs populaire studielocaties — jij kiest waar en hoe lang je meeloopt. Even ventileren, vitamine D opdoen of gewoon zin in een babbeltje? Alles mag, niets moet.

Volg ons op Insta om te zien waar we uithangen 👀

Hang in there

Hangt hier iets in de lucht? Yep – een waslijn vol warme woorden, handige tips en een vleugje zelfzorg.

Tijdens de blok hangen we een kleurrijke waslijn vol bemoedigende woorden, kleine reminders en welzijnstips op jouw favoriete STUDY360 locatie.

Neem wat je nodig hebt: een glimlach, een tip, een hart onder de riem. Of hang er zelf iets bij – voor iemand die het kan gebruiken.

Mini massages

Studeren tot je hoofd ontploft? 😵‍💫 We’v got you! Wij crashen twee STUDY360 locaties met gratis mini-massages.

Geen olie, geen gedoe en ja: je houdt gewoon je kleren aan. Een mini-break voor je lichaam, een mega-boost voor je hoofd. 🧠✨

📍 TBA

📍 TBA

TIPS

TIPS

BOOST JE BLOK!

Je (mentale) gezondheid en focus zijn je beste maatjes in de blokperiode. Hieronder vind je tips en handige plekken die je helpen om scherp te blijven terwijl je door je boeken zwoegt. Check het en zorg dat je niet alleen je examens maar ook jezelf goed doorkomt!

Keep it social

Elkaar ‘live’ ontmoeten zorgt ervoor dat je goed in je vel zit. Er ontstaat een gevoel van samenhorigheid, waardoor je je makkelijker kunt concentreren. Samen studeren leidt bovendien tot minder afleiding en betere studieresultaten. Relatable? Bekijk op welke locaties je terecht kan.

Fresh airbreaks

Pauzes zijn goud waard. Maak een korte wandeling, doe wat stretchoefeningen, of ga even buiten staan voor frisse lucht. Dit helpt je focus te resetten en geeft je energie een boost. Bewegen is essentieel om de hersenen scherp en energiek te houden.

Power up: eet en drink slim

We know it’s cliché, but we don’t play! Niet alleen beweging houdt je hersenen scherp en energiek, ook een gezond voedingspatroon speelt daarbij een cruciale rol. Je brein verbruikt namelijk meer energie dan je denkt. Zorg voor kleine, gezonde snacks (denk aan noten, fruit, en smoothies) en vergeet niet om water te drinken! Vermijd de suikerdip en kies voor energieke bites.

Je hoeft het jezelf niet eens ingewikkeld of duur te maken. Scoor een voedselpakket van Too Good To Go of kook gezellig samen op kot.

Digitale detox

Smartphones en sociale media zijn grote bronnen van stress. (Je schermtijd al eens gaan checken? ;)) Probeer eens een dag zonder je smartphone of beperk je schermtijd. Het is helemaal oké om even offline te zijn en je niet constant te laten afleiden. Makkelijker gezegd dan gedaan? Wist je dat er apps bestaan die je aanmoedigen om je toestel zo min mogelijk aan te raken? De ironie! Een bekend voorbeeld is de app Forest. In deze app plant je een boompje; hoe langer je je gsm niet gebruikt, hoe groter de boom zal groeien

Stick to the plan en stel haalbare doelen

Planning zorgt voor overzicht. Overzicht zorgt voor rust. Een berg beklimmen doe je in stapjes, dat is net zo bij het studeren en afleggen van examens. Wees dus realistisch met jezelf! In plaats van te denken “ik moet dit examen halen”, probeer je te focussen op kleinere, haalbare doelen. Zeg tegen jezelf: “Ik wil deze week deze specifieke hoofdstukken doornemen.” Dit helpt je om je doelen te bereiken zonder jezelf te veel druk op te leggen. En door minder streng te zijn, kom je stap voor stap dichter bij je hoofddoel.

Go-to’s voor rust & focus

Probeer eens wat meditatie of mindfullness. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld apps zoals Headspace of Insight Timer, of volg een korte ademhalingsoefening via YouTube. Zelfzorg is geen luxe, het helpt je om helderder te denken.

Wil je slim slapen? Laat je schermen minstens een uur voor bed met rust en probeer regelmatige slaaptijden te houden. Die acht uur slaap zijn het geheime wapen tegen vermoeidheid en zorgen voor een beter geheugen.

Need support?

Het is oké om te struggelen of een luisterend oor te zoeken. Bekijk hieronder waar je terecht kan. Want zelfzorg begint bij jezelf, maar doe je niet alleen.

Nood aan een gesprek?

  • De dienst voor psychosociale begeleiding van je hogeschool of universiteit – studentenpsychologen en studiebegeleiders staan voor je klaar. de contactpersonen voor jouw onderwijsinstelling vind je hier. 

  • JAC: Hier staan professionele hulpverleners klaar om jou te ondersteunen bij alle vragen. Bel, mail, chat of kom langs. Altijd gratis en in vertrouwen. Er zijn verschillende JAC’s in Vlaanderen en Brussel. Check de website voor de locaties, contactgegevens en openingsuren.

  • Teleblok: De blokperiode kan zwaar zijn. Voel je stress? Zit je vast? Teleblok is er voor alle studenten hoger onderwijs. In januari kan je elke avond tussen 18 en 23u chatten met Teleblok. Lucht je hart over de examens, stress, studeren en alles waar je mee in je hoofd zit.

  • Tele-Onthaal – is een vrijwilligersorganisatie die dag en nacht klaar staat om in alle vertrouwen te luisteren naar wat je bezighoudt. Gaat het even wat moeilijker? Dan kan je bij hen terecht voor een warm en veilig gesprek. Meer info.

  • 1813:  Op zoek naar hulp? Bij de Zelfmoordlijn1813 staat er iemand voor je klaar. Elk gesprek is anoniem en gratis. Je kan 24/7 bellen

  • 1712: Professionele hulplijn voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling. 1712 luistert. 1712 geeft advies. 1712 verwijst door. Je kan 24/7 bellen. Ook mailen en chatten is een optie.

  • Druglijn: Bij De Druglijn kan je terecht met al je vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken. Voor informatie, een eerste advies of voor adressen voor hulp en preventie. Anoniem, objectief en zonder te oordelen of veroordelen.

  • 112: Heb je dringend (medische) hulp nodig, bel dan altijd naar 112. Met dit nummer kan je de hulpdiensten 24/7 bereiken.

YOU'VE GOT THIS

YOU'VE GOT THIS